Manuchar Brazil, Fertisanta'yı alıyor

Brezilya'daki bağlı şirketimiz, Manuchar Comercio Exterior Ltda. (MCE) Fertilizantes Santa Catarina Ltda'da çoğunluk hissesinin sahibi oldu. (“Fertisanta”). İşlem, 29 Mayıs 2015'te devreye girdi.

Fertisanta (www.fertisanta.com.br), 2012 yılında imzalanan 25 senelik ve 25 sene daha uzatılabilir bir kamusal kira sözleşmesiyle edinilen ve Imbituba limanının ana bölgesinde 60.000 m2'lik bir alana sahip. Liman operatörü olmanın yanı sıra Fertisanta, otomatik ekipmanlar kullanarak günde 3.000 tonluk üretim kapasitesiyle basit elementlerin ve NPK'nin (gübre) karıştırılması ve torbalara doldurulması gibi ek hizmetler de sunmaktadır.

Fertisanta Terminal (TERFER) zaten 30.000 m2'lik bir alana sahip olmakla övünüyor ve yakında statik depolama kapasitesini 150.000 tonun üstüne çıkaracak olan 15.000 m2'lik modern depolarla daha da genişleyecek. TERFER alanının yanı sıra Fertisanta ayrıca ek 100.000 tonluk statik kapasiteye sahip 30,000 m2'den büyük depolarla limanın dışında alanlara da sahip.

Manuchar, sonraki yıllarda stratejik yatırımlar yoluyla Fertisanta'nın kapasitesini ve operasyon verimliliğini artırmaya devam etmek için Fertisanta’yı destekleyecek.

Brezilya'da Manuchar 1993'ten beri faaliyet gösterir ve bugün tüm ülkeye yayılmış durumdadır. 200 çalışanı Rio de Janeiro'daki yerel genel merkezde ve diğer altı ofiste ve Recife, São Paulo, Santos, Curitiba, Imbituba ve Blumenau'daki operasyon tesislerinde çalışmaktadır. Imbituba limanı, Brezilya'nın güneyine gübreler, kimyasallar, hayvan yemleri, çelik, çimento ve başka pek çok ürünü sağlamak için ideal bir geçittir çünkü açık deniz kıyısındadır, kalabalıktan uzaktır ve hareketli vinçler, gemi yükleyicileri, eksiksiz istifleme materyalleri ve nitelikli personeliyle son derece donanımlıdır. Büyük hacimli tahıl, darı, soya ve Brezilya'nın bu bereketli bölgesinde üretilen diğer ürünler de Imbituba limanından ihraç edilir.

Üretiminizi devam ettirmek 
için bize ulaşın